Profiteren van het opzetten van een "Near Shoring" bedrijf in Roemenië

Undefined

Wij bieden de mogelijkheid om een bedrijf op te richten. U kunt terecht in één van de twee zaken- en incubatiecentra die wij exploiteren, waardoor u volledig de controle heeft over uw nearshoringactiviteiten.

Versterk je bedrijf door middel van onze incubatie- en businesscentra in Roemenië

Ons Business Center biedt flexibele oplossingen en all-inclusive diensten voor een efficiënt bedrijfsbeheer. Krijg bij ons een professioneel zakelijk adres, boekhouding, juridische ondersteuning of andere administratieve hulp. Met onze diensten kunt u zich richten op de ontwikkeling van uw bedrijf, terwijl wij de operationele aspecten afhandelen. Met onze ervaring van 20 jaar met buitenlandse klanten zijn wij de meest snelle en gemakkelijke optie voor het opzetten van bedrijven in Roemenië tegen concurrerende tarieven. Ons proces is soepel, ook als u niet fysiek in Roemenië bent. Wij regelen de vereiste documentatie en verstrekken deze in zowel Roemeens als Engels. Zodra u de documenten ondertekent, is uw bedrijf binnen de kortste keren operationeel.

Roemenië heeft ervaren ontwikkelaars en professionals in haar gelederen

De afgelopen jaren heeft Roemenië de aandacht getrokken van internationale bedrijven, en de professionals in het land hebben gemakkelijk de westerse werkcultuur omarmd. De IT-sector heeft veel voordeel gehad van de steun van de regering en buitenlandse investeringen, waardoor er een groot aantal ervaren ontwikkelaars beschikbaar is. Daarnaast staan er in verschillende steden uitstekende universiteiten die studenten opleiden voor de arbeidsmarkt.

Voordelen van locatie

De voordelen van een locatie op een bepaalde plek kunnen talrijk zijn. Een strategische locatie kan een bedrijf of individu veel voordelen opleveren. De nabijheid van andere soortgelijke bedrijven of diensten kan een concurrentievoordeel opleveren. Toegang tot een groter klantenbestand en een grotere groep werknemers kan de verkoop en productiviteit verhogen. Bovendien kan de beschikbaarheid van een grotere verscheidenheid aan middelen een bedrijf helpen om goederen en diensten van hogere kwaliteit te produceren. Ten slotte kan de ligging in een gunstig klimaat zorgen voor een aangenamere omgeving voor werknemers en klanten.

Bedrijven in Europa kunnen gemakkelijk Roemenie bereiken, aangezien de vlucht erheen slechts 2-3 uur duurt en er een betrouwbaar netwerk van luchthavens in het land bestaat. Daarnaast zijn er directe vluchten vanuit vrijwel elke bestemming ter wereld naar Roemenie, wat het een voordelige plek maakt voor internationale samenwerkingen.

Verdieping in de Technologie-branche

De IT-markt biedt veel mogelijkheden voor specialisatie. Er zijn talloze kansen om de kennis die je hebt, te gebruiken om je carrière te verdiepen en je kwaliteiten te verbeteren. Door je kennis te verdiepen, kun je jezelf onderscheiden in de technologie-branche en de concurrentie voorbijsteken.

De IT-markt in Roemenie vertoont een aanzienlijke vooruitgang op het gebied van specialisatie, waaronder kunstmatige intelligentie (AI), cyberbeveiliging en blockchain-technologie. Roemeense softwareontwikkelaars hebben een scala aan vaardigheden, waaronder het gebruik van verschillende programmeertalen, zoals JavaScript, Java, Python en PHP. Daarnaast worden er ook nieuwere programmeertalen, zoals Kotlin, Swift, Scala en Ruby, steeds populairder in Roemenie.

Verandering in Bedrijfslocaties

De verplaatsing van bedrijven naar verschillende locaties is een tendens die zich in de hedendaagse economie steeds meer manifesteert. Deze shiften in bedrijfslocaties hebben verschillende oorzaken, waaronder verschillen in kosten, beschikbaarheid van arbeidskrachten en de veranderende behoeften van de markt.

De softwareontwikkeling in Roemenie is zodanig toegenomen dat er een verplaatsing van bedrijven had plaatsgevonden. Hoewel Boekarest vroeger de enige locatie was, hebben veel R&D-centra nu hun vestigingen in universiteitssteden als Targu Mures en Craiova. Hierdoor krijgen ze toegang tot goed geschoolde programmeurs buiten de hoofdstad.

Verbetering van het leven en verlaging van de kosten in Roemenië

In Roemenie, hebben IT-professionals het voordeel van lage levensonderhoudskosten en verdienen zij salarissen die boven het landelijke gemiddelde liggen. Dit verhoogt hun motivatie om in hun vaderland te blijven werken en hun vakkennis te verbeteren. Dit is een voordeel voor bedrijven die hen in dienst nemen.

De situatie van het werk in Roemenië

De arbeidsmarktsituatie in Roemenie is de laatste jaren sterk veranderd en er is een toenemende vraag naar technologisch personeel. Werknemers in Roemenie krijgen hun salaris maandelijks, waarin de werkgeversbelastingen zijn verwerkt. Deze belastingen omvatten sociale zekerheid, ziektekostenverzekeringen en werkloosheidsuitkeringen. Roemeense werknemers hebben in het algemeen geen recht op extra vergoedingen zoals een 13e of 14e maand of een bedrijfsauto, en de meeste hebben geen pensioenregeling.

Beheersing van de taal

Het bezitten van goede taalvaardigheden is een van de meest belangrijke vaardigheden voor het leven. Het beheersen van de taal is essentieel om te kunnen communiceren, en geeft ons de mogelijkheid om ons vermogen om te denken, te begrijpen en te communiceren uit te drukken.

Veel jonge professionals in Roemenie hebben door de kwalitatief hoge universiteiten en scholen, samen met de openheid naar de Westerse cultuur, een goede beheersing van het Engels. Daarnaast zijn er ook vaardigheden in andere talen zoals Frans, Italiaans, Spaans en Duits.

Geen Barrière Tussen Culturen

Er is geen schijnbaar onoverbrugbare kloof tussen culturen; integendeel, elke cultuur beïnvloedt de andere op een manier die alleen maar diversiteit en kennis bevordert. Er is een betekenisvolle vermenging tussen culturen die tot een breder begrip leidt en uiteindelijk tot een verrijking van alle betrokkenen.

Er zijn geen significante culturele obstakels die een samenwerking tussen Roemenie en omliggende landen in de weg staan. Daardoor kan de nearshore softwareontwikkeling moeiteloos verlopen. Arbeidsethiek, tijden en verwachtingen vallen samen en er is een algemene overeenstemming omtrent het doel van het project.

Hulp bij aanwerving in Roemenië

Wij bieden bedrijven hulp bij het vinden van medewerkers die bij hen passen. Het werven van de beste mensen voor uw organisatie is een voortdurende opgave voor managers, leidinggevenden en HR-professionals. Als u op zoek bent naar geldige, bewezen wervingsmethoden en actuele selectie-ideeën, bent u bij ons aan het juiste adres. Onze benadering is op maat gemaakt en wij leveren medewerkers die voldoen aan de gedefinieerde vaardigheden en ervaring voor uw organisatie. Wij halen ook freelancers in voor tijdelijke aanstellingen. De tarieven per dag variëren van 200-400 euro afhankelijk van het niveau en de ervaring van de freelancers.

Kostenvoordelen door nearshoring in Roemenië

Als onshoring te duur is, kan nearshore softwareontwikkeling een kosteneffectieve oplossing zijn. Het uitbesteden van een kortlopend softwareproject aan een nearshore partner kan meer voordelen hebben dan het opzetten van een intern team, omdat dit kosten met zich meebrengt zoals werving, kantoorruimte, training en teambuilding. Nearshoring bespaart tijd en middelen omdat een bedrijf geen eigen team hoeft op te zetten en te onderhouden. De beste oplossing is om nearshoring naar de eigen onderneming in Roemenië te doen: volledige controle tegen lokale tarieven. We adviseren bedrijven om een bedrijf op te richten in onze business- en incubatiecentra, waar ze onder onze begeleiding kunnen beginnen.

Gezocht: Talent

Een nearshore partner/eigen bedrijf te gebruiken biedt toegang tot een breed aanbod aan expertise wat niet noodzakelijkerwijs lokaal beschikbaar is. Door het uitbesteden van een project of een deel ervan aan een nearshore partner/eigen bedrijf kan de personeelsbezetting snel en flexibel geregeld worden. Hierdoor kunnen deadlines gehaald worden en blijft de kwaliteit gewaarborgd.

Een schat aan talent

Op de huidige arbeidsmarkt is een groot aantal getalenteerde mensen beschikbaar voor aanwerving. Dit biedt werkgevers een ruime keuze aan potentiële werknemers.

Met meer dan 220.000 IT-professionals, die ervaringen opdoen en graag voor internationale bedrijven werken, heeft Roemenie zich ontpopt als een aantrekkelijke IT-markt in Oost-Europa, met meer dan 30.000 bedrijven. De steden Boekarest, Cluj-Napoca, Iași en Timișoara hebben een florerende technologie-sector, en Roemenie staat zelfs voorop in het verminderen van de genderkloof in de techsector, met een kwart van de professionals die vrouwelijk zijn.

Eindgedachten

Concluderend kan worden gesteld dat. Er tal van voordelen zijn voor bedrijven die kiezen voor nearshoring in Roemenie via een partner of via hun eigen bedrijf in Roemenië, van toegang tot geavanceerde professionals en tech-onderwijs tot een hoge mate van digitale infrastructuur. Bovendien is Roemenie goed bereikbaar, met een gunstige tijdzone en betaalbare levenskosten. Nearshoring biedt bedrijven de mogelijkheid om toegang te krijgen tot talent, kosten te besparen en een brede pool aan talenten te benutten. Kortom, het is een aantrekkelijke optie voor nearshoring in Europa. Een goede manier om de beste resultaten te behalen, is door een bedrijf op te richten in onze business en innovatiecentra, waar u beschikking hebt over onze diensten voor werving van medewerkers en freelancers.

contacteer frjacobs@telenet.be